Jag jobbar på en glassbar i centrala Cairns fyra timmar om dagen, sex dagar i veckan. Det är ganska kul faktiskt eftersom jag stått i butik och kiosk förut. Det tråkiga är väl dock att man står där själv innan man byts ut, vilket kan göra att tiden ibland går ganska långsamt. Idag var det min andra dag (som jag får lön för) och det gick superfint. Men vi får se hur länge jag blir kvar där, bossen är nämligen lite knasig vad gäller löner och skatter. Jag jobbar svart, men han vill ändå dra av pengar för skatt. Men jag väntar till löning nästa tisdag iaf. Han låter oss inte smaka på glassen heller, vilket är konstigt då många frågar hur de olika smakerna faktiskt smakar. Konstig gubbe den där bossen!
En väldigt äcklig sak som jag måste dela med mig är att han varje kväll vid stängning sorterar ut använda glassbägare och skedar som vi dagen efter får diska och återanvända till kunden. Tänk på det nästa gång ni köper glass, välj alltid strut före bägare. Äckligt! Annars är bossen väldigt noga med att det ska vara rent, prydligt och hygieniskt (!).
Ikväll ska jag testjobba på en grekisk restaurang. Jag gick förbi där förra veckan då ägaren kom ut och frågade vad jag letade efter. Vi började prata grekiska och vi satte oss ner på uteserveringen. Han ville bjuda på något att dricka och jag svarade "en frappe tack!". "Tyvärr det har vi inte på menyn, men vet du hur man gör?", frågade ägaren. "Självklart" svarade jag och befann mig i rastaurangens bar endast tre minuter efter att vi sagt hej till varandra. Han erbjöd mig jobb trots att jag aldrig varit servitris förut och det skrämmer mig lite faktiskt. Så det ska bli spännande att se hur det går ikväll, det skulle ju faktiskt vara ett bra kompliment till glassbaren.
Holy shit, giriga entreprenörer råder det ingen brist på någonstans i världen verkar det som!
SvaraRadera